Upozorenje

Kako do nas?

Na parkiralište zgrade Fakulteta zdravstvenih studija dolazi se iz pravca Cambierieve ulice: odmah nakon skretanja za ulaz u KBC Rijeka, skrenuti desno (prije rampe bolnice!), na parkiralište Elektromaterijala. Proći kroz parkiralište, na kraju je mali uspon koji vodi na parkiralište zgrade Fakulteta. Ulaz u samu zgradu moguć je s dvije strane, iz ulice Viktora Cara Emina 5, te s parkirališta gdje je ujedno osigurana pristupna rampa za osobe koje se kreću u kolicima.

 

Rijeka (Hrvatska)
Sa 129.000 stanovnika Rijeka je po svojoj veličini treći grad u Hrvatskoj i ujedno  najveća hrvatska luka. Rimsko naselje Tarsatica dobilo je ime po brdu iznad današnjeg grada gdje se nalazi poznati srednjovjekovni franjevački samostan i svetište Gospe Trsatske koje privlači hodočasnike iz cijelog svijeta. U svojoj burnoj povijesti Rijeka je pripadala Austriji, Mađarskoj, Italiji, Jugoslaviji i Hrvatskoj. Dvadesetih godina prošlog stoljeća Rijeka je čak kratko vrijeme postojala i kao samostalna, neovisna država.
Rijeka je rodno mjesto torpeda koji su konstruirali i proizveli 1866. Ivan Blaž Lupis Vukić i Robert Whitehead.
Od gradskih znamenitosti potrebno je izdvojiti crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, Sv. Sebastijana i Sv. Jeronima, kapucinsku crkvu Gospe Lurdske, sinagogu, Islamski centar i džamiju, Stari grad s rimskim monumentalnim lukom i mozaikom, katedralu Sv. Vida, Guvernerovu palaču, te vilu nadvojvode Josipa. Rijeku su posjetile mnoge poznate ličnosti poput Guglielma Marconija, Benita Mussolinija, Ernesta Che Guevare i mnoge druge.
Prvo Sveučilište na ovom području razvilo se iz isusovačke gimnazije još u XVII. stoljeću. Suvremeno  Sveučilište u Rijeci osnovano je 17. svibnja 1973., a danas broji ukupno deset fakulteta, jednu akademiju, četiri sveučilišna odjela i znanstveno-tehnologijski park. Novi Sveučilišni kampus smjestio se na  trsatskom području s ciljem okupljanja svih sastavnica.
 

                                                                                                                                                                                         

 
.