ErasmusDays

17.10.2024.
/ Vijesti / /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Od 14. do 19. listopada 2024. održavaju se ovogodišnji Dani Erasmusa diljem Europe. Erasmusovci su za ovogodišnje Dane Erasmusa u Hrvatskoj pripremili 291 događanje, među njima su i 3 naša s FZSRI, u kojima ovaj tjedan predstavljamo naša 3 ERASMUS + projekta (NANO THINK, EPIK, PAINNFREE) vrijedne preko milijun eura, a naši studenti prenijet će svojim kolegicama i kolegama iskustva stečena na Erasmus BIP programima i stručnim praksama koje su ostvarili u Portugalu, Sloveniji i Litvi. Također, studentica iz Austrije govorit će o svojim iskustvima stručne prakse koju odrađuje u KBC Rijeka.

Veliki ineres za današnji program veseli I otvara perspektive nekim novim idejama.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje, mlade i sport koji obogaćuje živote i širi vidike milijunima građana svih generacija.

Nastao je  kao program studentske razmjene,  a u međuvremenu narastao u program za sve generacije u čije se aktivnosti mogu uključiti brojne organizacije: odgojno-obrazovne ustanove, udruge, poduzeća, gradovi, općine i županije, ali i ostale javne te privatne organizacije.

Nizom projektnih aktivnosti program Erasmus+ financijski podržava, educira, osnažuje i povezuje pojedince i organizacije kako bi ostvarili svoj puni potencijal u sustavu obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.  S ukupnim proračunom od 28,4 milijarde eura za razdoblje od 2021. do 2027. program Erasmus+ usmjeren je stvaranju jednakih mogućnosti za sve te održivi razvoj u skladu s očuvanjem okoliša i ukorak s digitalnim tehnologijama.👍

Njime se podupiru projekti mobilnosti i suradnje s domaćim i stranim partnerima u svrhu boljeg obrazovanja i uključivijeg društva, osmišljavanja inovativnih rješenja za izazove današnjice te stjecanje vještina budućnosti.

Skip to content