Studentski projekti

Projekt „Pokrenimo se i vježbajmo zajedno“ je projekt promicanja vrijednosti pravilnog i redovitog vježbanja kod studenata Sveučilišta u Rijeci i građana grada Rijeke. Projekt je namijenjen studentima Sveučilišta u Rijeci i građanima grada Rijeke sa svrhom da ih se potakne, educira i motivira za pravilno vježbanje i kretanje. Projekt traje od ožujka 2015. do lipnja 2015. i sastoji se od tri dijela. U prvom dijelu projekta studenti Preddiplomskog stručnog studija Fizioterapije prolaze edukaciju i kratko usavršavanje uz stručno vodstvo Jasne Lulić Drenjak, profesorice kineziologije sa Katedre za fizioterapiju. U drugom dijelu projekta studenti volonterski provode besplatne rekreacijske treninge za sve studente Sveučilišta u Rijeci i građane grada Rijeke. U trećem dijelu projekta povodom Svjetskog dana zdravlja održava se predavanje namjenjeno za sve građane i učenike grada Rijeke te studente Sveučilišta u Rijeci. Tema predavanja bit će važnost vježbanja i kretanja u 21. stoljeću pod nazivom „Vježbom do boljeg zdravlja“. Realizaciju ovog projekta sufinancirala je Zaklada Sveučilišta u Rijeci u okviru natječaja Energija za razvoj: potpora studentskim idejama i projektima za razvoj zajednice, 2014.-2015., a program je podržan sredstvima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Voditelj projekta je Kruno Topolski, Predsjednik Studentskog zbora Fakulteta zdravstvenih studija.

Projekt „Sudentski centar zdravlja“ osmišljen je s ciljem promocije zdravlja studenata. Prva aktivnost u sklopu projekta jest izrada internetske stranice koja će služiti kao baza za sve informacije o klubovima, sportskim događanjima i drugim javnozdravstvenim akcijama u gradu Rijeci. Druga aktivnost u sklopu projekta je uključivanje u Nacionalni program „Živjeti zdravo“ Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u segmentu Hodanjem do zdravlja. Treća aktivnost je istraživanje koje će se provesti među studentskom populacijom o zdravlju i životnim stilovima. U sklopu projekta posjetit će se humanitarna akcija „Wings for life“ i organizirat će se akcija Rent-a-bikeRi. Rent-a-bikeRi akcija je akcija kojom se promovia vožnja biciklom, a osigurana su sredstva za besplatno iznajmljivanje 20 bicikala studentima Sveučilišta u Rijeci. Program je podržan sredstvima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Voditelj projekta je Kruno Topolski, Predsjednik Studentskog zbora Fakulteta zdravstvenih studija.

Projekt „Dan sestrinstva 2015“ javnozdravstvena je akcija studenata stručnog studija Sestrinstva Fakulteta zdravstvenih studija koja se održava četvrtu godinu za redom. U sklopu projekta studenti preddiplomskog stručnog studija sestrinstva mjere visine krvnog tlaka, razine glukoze u krvnoj plazmi građanima Grada Rijeke, te ih pritom educiraju o zdravim životnim navikama, kao i o zdravstveno odgovornom ponašanju (12.05.2015. od 9:00 do 15:00 na Korzu). U drugom dijelu održava se javna tribina “Sestrinstvo u Hrvatskoj-kako dalje?” koja problematizira trenutne i buduće teškoće sestrinstva u RH (12.05.2015. od 13:00-14:30 u Gradskoj vijećnici grada Rijeke). Svrha ovog projekta je pružiti studentima priliku da svojim sudjelovanjem u akciji pomognu u prevenciji pojavnosti ovih bolesti, te da usvojena teorijska znanja primjene u praksi, a u svrhu povećanja educiranosti populacije. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Voditelj projekta „Dani sestrinstva 2015“ je Mario Vidović, predstavnik studenata sestrinstva.

Ažurirano 30.03.2023.

Skip to content