17. Kongres HDMSARIST

20.05.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Hrvatsko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST) uspješno je organiziralo trodnevni kongres od 16.5. do 19.5. posvećen najnovijim istraživanjima i praksama u anesteziologiji i intenzivnoj medicini, u partnerstvu s Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci (FZSRI). Kongres je okupio stručnjake iz Hrvatske i inozemstva, pružajući platformu za razmjenu znanja i iskustava među medicinskim profesionalcima.

Fakultet zdravstvenih studija, kao jedan od partnera kongresa, predstavila je doc. dr. sc. Kata Ivanišević. Sandro Vidmanić, mag.med.techn., i doc.dr.sc. Kata Ivanišević održali su predavanje na temu „Transformacija obrazovanja: Integracija tradicije i inovacija“, s naglaskom na evoluciju obrazovnih pristupa u zdravstvenim studijima i važnost inovacija u obrazovanju medicinskih sestara.

Mario Dugonjić, mag.nutr.clin, vodio je radionicu „Kalorijske potrebe čovjeka s osnovama indirektne kalorimetrije“, koja je privukla veliku pažnju zbog praktičnih uvida u nutricionističke potrebe zdravih osoba ali i pacijenata u intenzivnoj njezi.

Petra Šaban Valentak, mag.med.techn., i Mario Dugonjić, mag.nutr.clin., održali su i predavanje o „Smanjenju karbonskog otiska u sestrinstvu i zdravstvenoj skrbi“, ističući ekološke aspekte medicinske prakse.

Kongres je također pružio platformu za interaktivne radionice i panel diskusije, uključujući temu „Green Mindset in ICU – Are We Ready?“, gdje su sudionici raspravljali o održivosti u jedinicama intenzivne njege. Značajan dio programa bio je posvećen praktičnim radionicama, koje su omogućile sudionicima da steknu praktična znanja i vještine primjenjive u svakodnevnom radu.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim odazivom i aktivnim sudjelovanjem svih prisutnih, ističući važnost ovakvih događanja za kontinuirani profesionalni razvoj i unapređenje zdravstvenih usluga. FZSRI je kao partner još jednom pokazao svoju predanost inovacijama i izvrsnosti u obrazovanju i praksi, stvarajući temelj za buduće generacije zdravstvenih stručnjaka.

Skip to content