26. Riječki dani bioetike

10.06.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Čast nam je pozvati Vas na 26. Riječke dane bioetike i međunarodnu konferenciju „The contribution of Immanuel Kant in the historical development and the identity of (bio)medical sciences (Doprinos Immanuela Kanta povijesnom razvitku i identitetu (bio)medicinskih znanosti)“, koja se održava 13. lipnja 2024. (četvrtak), s početkom u 8.30h, u Vijećnici na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.


Organizatori konferencije su: Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet, Katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini/ UNESCO-va katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini; Sveučilište u Rijeci, Fakultet zdravstvenih studija, Dokumentacijsko–istraživački centar za europsku bioetiku Fritz Jahr; Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet; Znanstveni centar izvrsnosti za integrativnu bioetiku i Hrvatsko bioetičko društvo.

U sklopu 26. Riječkih dana bioetike svoje će izlaganje kao plenarni izlagač održati:

prof. dr, sc. Samuel Kerstein (University of Maryland, College Park, SAD): “Kantian dignity and the allocation of scarce, life-saving resources”.


Program i sažetke predavanja te više o 26. Riječkim danima bioetike pročitajte u Knjižici sažetaka 26. Riječkih dana bioetike.

Skip to content