7. Znanstveno stručni simpozij primalja s međunarodnim sudjelovanjem „Digitalna primaljska skrb: izazovi i mogućnosti“

27.09.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U Mostaru je 22.09.2023. godine održan 7. Znanstveno stručni simpozij primalja s međunarodnim sudjelovanjem pod temom „Digitalna primaljska skrb: izazovi i mogućnosti“ koji je okupio preko 200 sudionika i eminentnih predavača iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na simpoziju su predavanja održale doc. dr. sc. Deana Švaljug, prof. rehab. s temom „Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije u primaljstvu (IKT)“ te Magdalena Kurbanović, univ. bacc. obs., mag. med. techn., IBCLC s temom „Suradnička simulacija u obrazovanju primalja“.

U sklopu simpozija održana je panel rasprava „Obrazovanje primalja – naučene lekcije i budući izazovi“ na kojoj je sudjelovala naša dekanica prof. dr. sc. Daniela Malnar, dr. med., na kojoj se raspravljalo o aktualnim pitanjima vezanim uz obrazovanje primalja u zemljama regije.

Nove spoznaje stečene na simpoziju pridonijeti će redizajniranju obrazovanja primalja implementacijom najnovijih digitalnih tehnologija u obrazovni proces.

Skip to content