Blended Intensive Programme (Erasmus+):HealthComm+: Mastering Health Communication in the Era of Misinformation.  

13.05.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Danas, 13. svibnja u prostoru „Akvarija“ Studentskog centra Rijeka krenuli smo s programom Blended Intensive Programom (Erasmus+): HealthComm+: Mastering Health Communication in the Era of Misinformation. 

Ovakav BIP projekt prvi puta se održava u organizaciji Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i Bernays akademije, a sudionici će biti studenti iz Slovenije, Švedske, Španjolske i Poljske. 

Ovaj program je dio naše sveobuhvatne inicijative usmjerena na stvaranje i dizajniranje specijaliziranog programa koji potiče razvoj kritičkog mišljenja ne samo obrazovanju i znanosti, nego u općoj javnosti.

Razvoj kritičkog mišljenja u obrazovanju i znanosti je ključan temelj akademske zajednice, a u najnovije vrijeme svi vidimo koliko je to značajna tema. Posebno, kad je riječ o promociji zdravlja i prevenciji bolesti. Zdravstvena pismenost jedan je od prioriteta svjetske zdravstvene organizacije u i javnog zdravstva u 21. stoljeću.

Nikada prije nismo raspolagali s toliko informacija do kojih možemo doći u jednom trenutku. Istovremeno, mislim da ćemo se svi složiti, znanja je sve manje, jer imati informaciju ne znači i znati. Da bi se od informacije stvorilo znanje, potrebno je kritičko razmišljanje.

Bez kritičkog razmišljanja u tom beskrajnom moru informacija nastaje kaos.

Voditelji programa su izv. prof. dr. Željko Jovanović i Erasmus koordinatorica Marija Spevan. 

Skip to content