Događanje

Informativni dan programa Obzor Europa Widening

24.11.2022.

10:00

— 12:30

h

_Sajam

  • Kampus

„Od ideje do provedbe: primjeri uspješnih projekata iz područja Širenje sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora programa Obzor Europa”

Info dan programa Obzor Europa Widening na Sveučilištu u Rijeci održati će se u četvrtak 24. studenog 2022. od 10:00 – 12:30h u Akvariju, Studentski centar Rijeka, Radmile Matejčić 5, Rijeka u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, Agencije za mobilnost i programe EU i Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba.

Cilj widening instrumenata okvirnog programa Obzor Europa je jačanje suradničkih veza diljem Europe i otvaranje europskih mreža za istraživanje i inovacije, doprinos poboljšanju kapaciteta za upravljanjem istraživanjima u zemljama širenja, potpora reformama nacionalnih politika te iskorištavanje potencijala talenata Unije ciljanim djelovanjem.

U uvodnome dijelu informativnog dana, gđa Ivana Ružić Divjak i g. Lucijano Jakšić iz Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) predstavit će natječaje iz područja Širenje sudjelovanja i jačanja Europskog istraživačkog prostora koji se očekuju u 2023. i 2024. godini, nakon čega će uslijediti prezentacije primjera dobre prakse.

Kao primjer dobre prakse u području „Centara izvrsnosti“ prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci, prof dr. sc. Senka Maćešić, predstavit će projekt Inno2MARE. U nastavku informativnog dana sudionicima će biti predstavljeni primjeri dobre prakse za Twinning i ERA Chairs, odnosno projekti EXCELLABUST i UWIN-LABUST koje će predstaviti prof. dr. sc. Nikola Mišković s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Zaključno, kao primjer dobre prakse u području „European Excellence Initiative“, prof. dr. sc. Stjepan Bogdan s istoga fakulteta predstavit će projekt AeroSTREAM.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice.
Prijave na informativni dan otvorene su do ponedjeljka 21. studenog 2022. do kraja dana.

Program događanja

Podijeli događanje na
Facebook
Twitter
Skip to content