FZSRI i MRK Zamet potpisali Ugovor o poslovnoj i stručnoj suradnji

22.01.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

https://www.sportcom.hr/lokalni-sport/rukomet/fakultet-zdravstvenih-studija-sveucilista-u-rijeci-i-mrk-zamet-potpisali-ugovor-o-poslovnoj-i-strucnoj-suradnji

Dekanica Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci (FZSRI), prof. dr. Daniela Malnar i direktor MRK-a Zamet, Aleksandar Čupić, potpisali su ugovor o suradnji čiji je cilj međusobna suradnja, a posebno prevencije sportskih ozljeda i unaprjeđenje zdravstvene zaštite rukometaša RK Zamet svih uzrasta.

U nazočnosti predsjednika MRK-a Željka Jovanovića, uz dvoje potpisnika Ugovor o suradnji FZSRI i RK Zamet predstavili su glavna fizioterapeutkinja MRK-a Zamet Diana Veljanovska, mag. physioth. i pročelnik Katedre za fizioterapiju doc. dr. sc. Hrvoje Vlahović, prof. reh., koji su zaključili da ovakav oblik suradnje donosi višestruku korist kako za studente fizioterapije, koji će steći kompetencije potrebne da nakon diplomiranja mogu biti dio medicinske službe sportskih klubova, ali i za sportaše, od najmlađe dobi, kao i njihove roditelje koji će kroz rad sa magistrima fizioterapije dobiti važne informacije o prevenciji ozljeda i očuvanju zdravlja.

– Ovaj ugovor nastavak dobre sportske suradnje u okviru koje naši studenti mogu puno naučiti od fizioterapeuta koji rade u tim klubovima, jer prevencija ozljeda je na prvom mjestu. Ako su sportaši dobro pripremljeni, ozljede će biti puno manje, kazala je dekanica.

Temeljem ugovora prva momčad Zameta imat će kontinuiranu skrb kroz pripremni i natjecateljski dio sezone, gdje će uz glavnu fizioteraputkinju Dianu Veljanovska raditi i budući prvostupnici i magistri fizioterapije, što će osigurati još bolju tjelesnu spremnost za velike sportske izazove koji ih očekuju u nastavku ove i idućih sezona.

Između ostalog, zaposlenici Katedre za fizioterapiju obnašali su dužnosti izbornika paraplivačke i paratriatlonske reprezentacije te sudjelovali na mnogim Paraolimpijskim igrama, svjetskim te europskim prvenstvima.

Također, djelatnici Katedre su dobitnici nagrade za Volontera godine te nagrade za razvoj akademskog sporta.

Studentica diplomskog studija fizioterapije s Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Natali Žgomba, ovogodišnja je laureatkinja nagrade “Izjednačavanje mogućnosti”.

Studentica Lucia Battaia dobitnica je zahvalnice za osvojeno prvo mjesto ekipno u karateu na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima EUC COMBAT (Zagreb, 19. – 24. srpnja 2023.) kao i za ostvarena sportska postignuća u akademskoj godini 2022./2023., koja su pridonijela promicanju, napretku i ugledu Sveučilišta u Rijeci.

Na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportašica i sportaša Hrvatskog akademskog sportskog saveza za akademsku godinu 2021./2022. među nagrađenima je Jasna Lulić Drenjak.

Zaposlenici i studenti sudjeluju u provedbi školskih sportskih natjecanja gradskog i županijskog Saveza školskih sportskih društava kao medicinsko osoblje kroz projekt S(u)PORT (studenti u provedbi organizacije regionalnih takmičenja).

Skip to content