Hrvatski akademski sportski savez (HASS)

25.02.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportašica i sportaša Hrvatskog akademskog sportskog saveza za akademsku godinu 2021./2022. među nagrađenima i naša Jasna Lulić Drenjak

Hrvatski akademski sportski savez (HASS) krovna je organizacija sveučilišnog sporta, koja promiče i skrbi o sportu na visokim učilištima te ga predstavlja u međunarodnim okvirima, a posebno zadovoljstvo što su među nagrađenim i riječki sveučilištarci Albert Sirotich i Jasna Lulić Drenjak.

Jasna je  nagrađena za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj. Kao dugogodišnji suradnik Riječkog sportskog sveučilišnog saveza, naša Jasna Lulić Drenjak aktivnim angažmanom u lokalnoj zajednici potiče i promiče fizičku aktivnost studenata s invaliditetom kao formu socijalne integracije i fizičke terapije. Dodatno priznanje za Jasnu i naš FZSRI je nagrada Albertu u kategoriji pojedinca sportaša, te posebna nagrada u muškoj kategoriji za sportaše s invaliditetom. Albert je paraplivač i student na Tehničkom fakultetu u Rijeci, koji je zbog svog marljivog rada, odlučnosti i ustrajnosti, ali i sposobnosti svladavanja fizičkih i psihičkih izazova te pozitivnog stava postao primjerom uravnoteženog akademskog života i aktivne sportske karijere. Jasna je najzaslužnija za pokretanje i rad  Plivačko-terapijskog kluba Forca koji je  prvi  takav klub na području Primorsko-goranske županije i jedan od rijetkih klubova u Hrvatskoj, čiji su članovi djeca s poremećajima u razvoju i osobe s invaliditetom – osobe s tjelesnim oštećenjima, osobe oštećena vida i sluha i osobe sa poremećajima u učenju. Klub je osnovan s osnovnim ciljem promicanja, razvitka i unapređenja plivačkog sporta osoba s invaliditetom u Rijeci i PGŽ-u, a Albert je upravo na nagovor Jasne i krenuo s plivanjem. Čestitke Albertu i Jasni, koji su na ponos FZSRI i Sveučilišta u Rijeci.

Skip to content