„Kako motivirati medicinske sestre za nastavak rada u struci“

15.05.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Dana,  12. 05. 2023. obilježen je na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci Međunarodni dan sestrinstva panel raspravom „Kako motivirati medicinske sestre za nastavak rada u struci“. Na raspravi su sa studentima Sestrinstva Fakulteta zdravstvenih studija i učenicima Medicinske škole u Rijeci sudjelovali predstavnici obrazovnih institucija, predstavnici poslodavaca kao i predstavnici lokalne samouprave. Cilj panela je bio da se zajedničkom raspravom potakne i motivira studente, učenike na zapošljavanje u zdravstvenim ustanovama u našoj Županiji. Veliki odaziv na ovaj panel dokazao je da postoji potreba da se jasno iskritaliziraju razlozi nedostatka sestrinskog kadra kao i razlozi zbog čega se potencijalni sestrinski kadar ne zapošljava u našim zdravstvenim ustanovama.

Iz rasprave moglo se vidjeti da i lokalna samouprava i poslodavci kao i zavod za zapošljavanje poduzimaju različite mjere poticanja zapošljavanja od povećanja kvota upisa u školovanje medicinskih sestara, stipendiranja, osiguravanja i sufinanciranja smještaja zaposlenika posebno u područjima van grada Rijeke gdje je deficit sestrinskog kadra veliki.

Zaključno, panel rasprava potvrdila je i rezultate mnogih istraživanja da su pozitivno radno okruženje, dobra komunikacija, vodstvo, mentorstvo, podrška na radnim mjestima kao i vrednovanje rada ključni  u privlačenju potencijalnhi zaposlenika od strane studenata i učenika.

Skip to content