Međunarodni dan primalja 5. svibnja 2023. godine

17.05.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Međunarodni dan primalja 5. svibnja 2023. godine studentice Prijediplomskog stručnog studija primaljstvo obilježile su aktivnim sudjelovanjem na Studentskom forumu u organizaciji Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana primalja, od 4. do 6. svibnja 2023. godine studentice Prijediplomskog stručnog studija primaljstvo organizirale su putovanje na  Studentski forum u organizaciji studentica Babičarstva/Primaljstva Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu. Isti je održan na sam Dan primalja, u petak 5. svibnja 2023. godine, na kojem smo aktivno sudjelovale sa tri predavanja:

  • Victorija Lanca, Lara Živko, Nuša Stojanović:
    • Djelokrug rada i kompetencije primalja u Hrvatskoj kroz povijest i danas.
  • Amra Njuhović, Tamara Topolovec:
    • Obrazovanje primalja u Hrvatskoj.
  • Klara Jularić, Daria Ivoš, Marina Patko, Sara Tomičić:
    • Hrvatska komora primalja –  Zakon o primaljstvu.

Uključene moderatorice: Ema Medvedić i Ema Hosi.

Osim za službeni dio, boravak u Sarajevu iskoristile smo za obilazak mnogih znamenitosti i druženje. Na povratku prema Rijeci posjetile smo Mostar i Međugorje, te se sretno i veselo vratile s ovog putovanja.

Ovo putovanje financirano je dijelom od strane Sveučilišta u Rijeci kroz studentski projekt, koji je napisala i prijavila studentica prve godine Prijediplomskog stručnog studija primaljstvo Stella Šabić. Dok je razliku troškova snosio Fakultet zdravstvenih studija, te nam na taj način ovo putovanje učinio financijski dostupnim.

Sve uz pomoć u organizaciji, kao i pratnji na ovom putovanju voditeljice Prijediplomskog stručnog studija primaljstvo dr. sc. Deane Švaljug, prof. reh.

Na ovom putovanju pridružilo nam se nekoliko nastavnika i zaposlenika Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Skip to content