NZZJZ PGŽ nastavlja s cijepljenjem studenata protiv raka: Najavljeni 3. po redu Dani otvorenih vrata cijepljenja protiv HPV-a

13.06.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Odjel za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci u prosincu prošle godine pokrenuo je javnozdravstvenu akciju cijepljenja studenata protiv HPV-a, a 14. lipnja 2023. godine održat će se i treći po redu Dan otvorenih vrata besplatnog cijepljenja studenata protiv HPV-a.

Iako je akcija cijepljenja namijenjena svim zainteresiranim studentima, s obzirom na to da se cjepivo protiv HPV-a prima u 3 doze, posebno se pozivaju studenti koji su u veljači primili drugu dozu cjepiva da se odazovu ovoj javnozdravstvenoj akciji kako bi na vrijeme primili i treću dozu. Studenti mogu doći i na cijepljenje prvom, odnosno drugom dozom uz uvjet poštivanja razmaka između cjepiva navedenih u medicinskoj literaturi.

Cijepljenje će se provoditi u ambulanti na Kampusu (Rijeka, Radmile Matejčić 5) i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ (Rijeka, Krešimirova 52 a), od 8:00 – 19:00 sati, a studenti će se cijepiti s devetovalentnim cjepivom protiv HPV-a.

Više doznajte u nastavku…

Skip to content