Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa – Thalasso Cardio Walk

21.03.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Studenti 2. godine fizioterapije ovu su subotu 18.03.2023. sudjelovali u organiziranoj akciji u programu Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa – Thalasso Cardio Walk.

Cardio Walk se povezao s aktivnostima nordijskog hodanja, odnosno besplatno vođenom šetnjom, koja se održava svake subote u okviru programa „Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa“. Nakon starta grupe nordijskog hodanja ispred Ville Angioline u 10 sati, hodači su se povezali s grupom korisnika usluga Thalassotherapije oko 10.20 sati na obalnoj šetnici ispod hotela Admiral. U društvu fizioterapeuta Paola Šorića koji je predstavio zdravstvene prednosti aktivne šetnje, grupe su zajednički nastavile prema Ičićima. Nakon vježbanja na ičićanskoj plaži, sudionici su se vratili istim putem. Idemo dalje s novim grupama, jer će se Thalasso Cardio Walk nastaviti i u narednim mjesecima, a najavljeni datumi su 22. travnja te 20. svibnja.

Thalasso Cardio Walk program je vođenih šetnji uz pratnju fizioterapeuta. Tijekom šetnji, u edukativne svrhe, koriste se i informativne table postavljene uz obalno šetalište na kojima se mogu pronaći korisne informacije poput geografskog prikaza šetnica i dionica za šetnju, potrebnog vremena za savladavanje pojedine dionice, preporučene brzine hoda, kao i smjernice za prepoznavanje intenziteta aktivnosti i subjektivne percepcije napora. Kroz ove aktivnosti povezuje se povijesne i prirodne resurse Opatije, kao što su blaga klima tijekom čitave godine, ljekovito djelovanje morskog aerosola ispunjenog mirisom mediteranskog bilja te popularno obalno šetalište Lungomare sa stručnošću i znanjem vrhunskih zdravstvenih djelatnika (Grad Opatija).

Skip to content