PRAVO U MEDICINI

17.06.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Pravni fakultet u Rijeci u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom ponovo pokreće program cjeloživotnog učenja pod naslovom „Pravo u medicini – Modul 1: Osnove prava u medicini“ koji odgovara na uočenu potrebu za posebnim interdisciplinarnim programom cjeloživotnog obrazovanja na sjecištu područja prava i medicine.

Program je prvenstveno namijenjen zaposlenima u zdravstvenom sektoru, ali i svima koji u svojem profesionalnom djelovanju dolaze u doticaj s izazovima iz segmenta medicine i prava. Također, programom se nastoji omogućiti djelatnicima u zdravstvenom sektoru, ali i pravnicima koji sudjeluju u donošenju upravnih odluka ili zastupaju prava pacijenata, stjecanje dodatnih kompetencija važnih za njihov razvoj.

Program obuhvaća različite teme i ukazuje na povezanost prava i medicine te ih obrađuje iz različitih aspekata, čime se polaznicima pružaju praktična i primjenjiva znanja i vještine potrebne u svakodnevnom životu i poslovanju.

Multidisciplinarni tim predavača uključuje liječnike i pravnike s dugogodišnjim predavačkim i praktičnim iskustvom u odabranim područjima i temama.

Program se izvodi u obliku predavanja i interaktivnih radionica u trajanju od ukupno 20 sati, uz mogućnost praćenja pojedinih predavanja online.

Rok za prijavu je 15. kolovoza 2024. godine.

Skip to content