Predsjednik Milanović posjetio riječki Fakultet zdravstvenih studija povodom deset godina djelovanja

20.03.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

„Bez fakultetski obrazovanih sestara, neće biti niti njege pacijenata. Liječnika i doktora neće biti nikada dovoljno i bitno je da najveći dio posla obavljaju sestre“, izjavio je danas predsjednik Republike Zoran Milanović koji je danas u Rijeci posjetio Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci povodom desetogodišnjice djelovanja.

Čestitajući prvih deset godina rada Fakulteta zdravstvenih studija, koji je javna i znanstvena ustanova za obrazovanje ne liječničkog zdravstvenog kadra, predsjednik Milanović rekao je: „Ovaj Fakultet smo osnovali prije deset godina i imam zadovoljstvo vidjeti što smo stvarali. To su bili moji mali doprinosi u znanosti i obrazovanju u Hrvatskoj i sestrinstvu, koje nam je u Hrvatskoj itekako potrebno jer starimo kao nacija, liječnici odlaze van, odlaze i sestre“, rekao je Predsjednik. A kao posljedicu djelovanja i doktrine, koja je nastala prije dosta godina i koja se provodi i može biti orijentacija kako se kvalitetno može raditi po najvišim svjetskim standardima, predsjednik Milanović naveo je primjer smrtnosti na intenzivnim odjelima u Rijeci koja je bila najniža u Hrvatskoj za vrijeme covida.

https://www.predsjednik.hr/vijesti/predsjednik-milanovic-posjetio-rijecki-fakultet-zdravstvenih-studija-povodom-deset-godina-djelovanja/

Skip to content