Predstavljanje knjige/udžbenika „Standardni operativni postupci u zdravstvenoj njezi“

23.03.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U okviru Dana FZS-a, 16. ožujka 2023. održano je predstavljanje knjige/udžbenika „Standardni operativni postupci u zdravstvenoj njezi“ izdavača Hrvatske komore medicinskih sestara u čijem stvaranju su sudjelovali i naši nastavnici, Marija Bukvić, prof. rehab., mag. med. techn. kao jedan od autora i doc. dr. sc. Sandra Bošković kao jedan od recenzenata.

Osvrt na knjigu, njegov sadržaj i prijemu dali su osim recenzenta doc.dr.sc. Sandre Bošković i urednik i predsjednik HKMS, Mario Gazić, mag.med.teh. te ispred autora Željka Benceković, uni.mag.admin.sanit,mag.med.tech.

Naglasak je stavljen da je knjiga Standardizirani operativni postupci izdavača Hrvatske komore medicinskih sestara II  dopunjeno i izmjenjeno izdanje Standardiziranih postupaka u zdravstvenoj njezi, 2010.    i  da kao takva predstavlja značajan iskorak u usklađivanju standarda operativnih postupaka u zdravstvenoj njezi  sa najjnovijim znanstveno utemljenim dokazima i jasno definiranim aktivnostima i zadacima medicinskih sestara/ tehničara s obzirom na obrazovanje  odnosno kompetencijama u zdravstvenom sustavu. Urednik knjige istaknuo je da je ova knjiga samo dio značajnih promjena  koje se događaju u sestrinstvu u Hrvatskoj danas, od priznavanja magistara sestrinstva u sklopu sistematizacija u zdravstvenom sustavu, razvoja znanosti u sestrinstvu, implementaciji znanosti u sestrinsku praksu, kao i potrebi  pokretanja specijalizacija u sestrinstvu o čemu svjedočimo posljednje vrijeme. Ispred autora kolegica Benceković dala je kratak prikaz sadržaja knjige te istaknula važnost njene primjene u radu i obrazovanju medicinskih sestara/tehničara.

Skip to content