„Razvoj i perspektive akademskog sporta“

13.06.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Proteklog vikenda održan je UniSport Finals, jedan od najmasovnijih i najvećih multisportskih događaja u Hrvatskoj u ovoj godini. U sklopu događaja održana je  konferencija “4 Healthy Academic Society” te tribina “Razvoj i perspektive akademskog sporta”. Hrvatski akademski sportski savez (HASS) organizirao je tribinu „Razvoj i perspektive akademskog sporta“. Događaj je održan u Poreču, 9. lipnja, a u okviru UniSport Finals, najvećeg multisportskog događaja u Republici Hrvatskoj u ovoj godini.

Nakon uvodnih izlaganja predstavnika HASS-a, panelisti koji su predstavljali državne institucije, krovna sportska udruženja i visokoškolske ustanove, u kojem je uz prorektoricu Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Martu Žuvić sudjelovao i naš prodekan za poslovne odnose, znanost i međunarodnu suradnju doc. dr. sc. Željko Jovanović, raspravljalo se o aktualnim pitanjima vezanim uz akademski sport, te su doneseni sljedeći zaključci:

(1) Istaknuta je puna podrška svih sudionika tribine Hrvatskom akademskom sportskom savezu u provedbi planiranih aktivnosti i projekata, osobito projekata usmjerenih na zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje, volontere i dualne karijere, te je potrebno zajedničko djelovanje svih ključnih dionika (državne institucije, visokoškolske ustanove, sportski savezi)

(2) Sudionici, predstavnici akademske zajednice, posebno su naglasili da prosperitet ne samo akademskog, nego i cjelokupnog hrvatskog sporta ovisi o ulaganju u postojeću, a posebno u novu sportsku infrastrukturu

(3) Potrebno je povećati sustavno financiranje akademskog sporta kako bi se ostvarili ciljevi definirani u Nacionalnom programu sporta 2019.-2026., te Nacionalnoj razvojnoj strategiji 2030.

(4) Istaknuta je važnost ulaganja u kadrove koji rade s mladima, prije svega nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture.

Skip to content