„Teaching critical thinking in science through nanolearning and virtual exchange principles – NANO – THINK Kick-of meeting”

27.02.2024.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

U Rijeci je 27. veljače 2024. održan prvi radni sastanak konzorcija NANO-THINK projekta kojeg koordinira Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Projekt “Poučavanje kritičkog mišljenja u znanosti kroz principe nano-učenja i virtualne razmjene (NANO-THINK)” sveobuhvatna je inicijativa usmjerena na stvaranje i dizajniranje specijaliziranog programa koji potiče razvoj kritičkog mišljenja u znanosti. Iako je kritičko mišljenje u samoj biti znastvene metode i visokoškolskog obrazovanja, zadnjih desetljeća izazovi specijalizacije unutar disciplina i struka, kao i fragmentacija nastavnog procesa nužno ukazuju na potrebu novih rješenja u edukaciji mišljenja i ponovno vraćanje čovjeka kao mislioca u središte nastavnog procesa. Program koji će se stoga razviti unutar projekta NANO-THINK osmišljen je upravo s tom svrhom i kao podrška ovim nastojanjima u široj regiji. U razvoju programa koristit će se i načela virtualnog učenja i tzv. fokusiranih nano-alata kako bi studentima današnjice pružio učinkovito i privlačno iskustvo učenja. Program će se razvijati s dugoročnim ciljem postizanja odgovarajuće ECTS akreditacije u skladu sa rigoroznim standardima kvalitete Europskog sustava prijenosa i akumulacije bodova. Tijekom trajanja projekta, tim NANO-THINK-a blisko će surađivati s institucijama koje sudjeluju u razvoju i usavršavanju programa te odabiru najboljih stručnjaka iz partnerskih institucija sposobnih za postizanje željenih rezultata, osiguravajući usklađenost s njihovim akademskim standardima i ispunjavanje potrebe studenata.

Vrijednost projekta: 371 863 eur (FZSRI 72 000 eur), trajanje 3 godine.

Projekt će se provoditi pod vodstvom i koordinacijom FZSRI (glavni koordinator, prof. dr. sc Sandra Kraljević Pavelić) i u suradnji s partnerima iz regije; Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Austrije, a na prvom radnom  sastanku u Rijeci  svih uključenih partnera, dogovoreni su konkretni koraci za početnu fazu izrade programa.

Skip to content