Značajan skup o sestrinstvu: “Pričajmo o znanosti! Kakvo sestrinstvo želimo?”

24.04.2023.
/ Vijesti /
Podijeli vijest na
Facebook
Twitter

Hrvatsko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST) osnivač je Sestrinskog edukativnog portala (SEP), koji je multifunkcionalni profil na društvenim mrežama i internetski portal. Njegova je osnovna misija promovirati znanost u sestrinstvu te organizirati stručne i znanstvene tribine posvećene unaprjeđenju stručnih i znanstvenih kompetencija medicinskih sestara u cilju poboljšanja kvalitete zdravstvene skrbi u zdravstvenim ustanovama i zajednici.

SEP omogućava medicinskim sestrama i tehničarima pristup bazi sažetaka stručnih radova, informacijama o mogućnostima obrazovanja te nadolazećim edukacijama i stručnim usavršavanjima. Također, pruža mogućnost bržeg pristupa relevantnim znanstveno utemeljenim činjenicama iz biomedicinske znanosti.

Ovaj portal prati nešto manje od 2 200 medicinskih sestara, a tijekom 2022. godine posjetilo ga je 32 000 korisnika, što predstavlja impresivan broj od 2 600 mjesečno dosegnutih korisnika u prosjeku. Zbog povećanja broja pratitelja tijekom prošle godine za 573 korisnika, SEP se pozicionirao među vodeće portale posvećene promociji sestrinske znanosti.

HDMSARIST i SEP prepoznali su važnost ove platforme te organizirali 1. simpozij pod nazivom “Pričajmo o znanosti! Kakvo sestrinstvo želimo?” u suradnji s KBC-om Rijeka i Fakultetom zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Zdravstvenim veleučilištem Zagreb te počasnim društvom medicinskih sestara i tehničara Sigma Theta Tau, hrvatski ogranak Alpha Alpha Gamma, koji je održan  15. travnja 2023. na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišnog Kampusa u Rijeci.

Skip to content